Rebarbora - nesladké ovoce

Víte, že rebarbora je velmi zdravá? Patří mezi takzvané "nesladké ovoce". Pravdou ovšem je, že REBARBORA je ZELENINA! :-)

Obsahuje spoustu vitamínů skupiny B, kyselinu listovou a pantotenovou, je zdrojem fosforu, železa, hořčíku, jódu, manganu a draslíku. Je velmi močopudná a váže na sebe tuk, detoxikuje organismus, posiluje krvetvorbu, podporuje metabolismus a pečená či vařená může snižovat riziko rakoviny.
Kyselina pantotenová prospívá zdravé pleti a vlasům.

Rozhodně se při tepelné úpravě rebarbory vyhněte se kontaktu s hliníkovým nádobím.
Rebarbora obsahuje kyselinu šťavelovou (oxalovou), která ovlivňuje rovnováhu vápníku v těle. Ideální je kompenzovat kyselinu potravinami obsahujícími vápník (udělat koláč s rebarborou a tvarohem nebo přidat třeba zakysanou smetanu).

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení