169 Kč
/ 270g
Tradiční recept pochází původem z Gruzie. V češtině pro tuto lahůdku nemáme správné označení, ale dala by se nazvat I lilkovým salátem. Nejlepší je na studeno. Je z pečeného lilku, který se krátce podusí s cibulí a česnekem, a hlavně s tradičním gruzínským kořením adžikou. Ač adžika bývá I velmi pálivá, tento recept žádnou pálivou složku neobsahuje.
Je to dokonalá příloha vaší večeře, ideální i pro vegetariány. Zkuste lilek dát na bagetku nebo jen tak na lžíci. Alternativou může být i přidání do těstovin, skvělý je jako studená příloha k masu.
Sice to u nás tak nejíme, ale alternativou může být i přidání do těstovin. Jako studená příloha k masu je tento lilek úplně geniální. K pití si pak můžete dle libosti otevřít vínko, hodí se i pivo.